Challice Architects
Tel: +44 (0) 1395 513 261
Corporate Building
Main Areas In Which We Work

Common-sense prevails in Court of Appeal

CIL. . . .

the acronym for Community Infrastructure Levy is the prime mechanism under which Local Planning Authorities impose a levy on new Planning Applications via unilateral undertaking and s106 agreements.

In a new Court of Appeal ruling, its imposition to collect many thousands of pounds per new residential building plot has been ruled unlawful.

Essentially, developments providing up to 10 new plots (5 in the countryside) will no longer be considered liable.

A link to the judgement follows:

http://www. bailii. org/ew/cases/EWCA/Civ/2016/441. html

As with most legal arguments, we expect various challenges, work-arounds and counter-arguments to be presented in the coming months.

More Architecture News

Related Architecture News:

Not One but TWO National Award category shortlistings - Thursday June 2 2016
Claimed to be "the first new building permitted in Dunster in 100 years". Exmoor National Park's picturesque, medieval village has a new purpose-designed Doctors' Surgery that was said to be...

LABC Building Excellence Awards - Monday May 23 2016
Challice Architects' New Dunster Surgery has been nominated a finalist in a national award scheme for building excellence and recognised in no fewer than TWO SEPARATE categories. The 1M building solves...

Not One but TWO National Award category shortlistings - Friday May 13 2016
It has been claimed to be "the first new building permitted in Dunster in 100 years". Exmoor National Park's picturesque, medieval village has a new purpose-designed Doctors' Surgery that since...

Architecture News / Press


Tuesday September 20 2016

NEW EXETER OFFICE OPEN
NEW EXETER OFFICE OPEN
Tuesday September 20 2016
Sidmouth and East Devon remains within the operational area...

Not One but TWO National Award category shortlistings
Not One but TWO National Award category shortlistings
Thursday June 2 2016
Claimed to be "the first new building permitted in...

© Copyright Challice Architects 2017